Rabu, 29 Ogos 2012

Oppa Gangnam Style...Terbaik dari Korea Selatan

video

Lagu Oppa Gangnam Style dari PSY, seorang rapper dari Korea Selatan telah menimbulkan satu fenomena baru di kalangan pemuzik dunia. Tarian menunggang kuda nya telah menjadi satu fenomena dan banyak parody video telah di upload di youtube. Ada raya yg di gangnam kan dan banyak lagi yg di gangnam style kan. Sampaikan Britney Spears pun nak belajar cara joget mamat ni. Terbaik la...

Noni dan Nini dulu dan sekarang

Nini (2 minggu )

Noni( 2 minggu )

Noni & Nini berumur 6 bulan


Dah lama nak letak anak-anak bulus aku ni kat blog,so baru leh dapat nak upload. Gambar yg 2 atas tu adalah Nini dan Noni yg kami ambil di Saujana Pet Shop yg berumur 2 minggu. Budak-budak ni jadi penghibur aku dan isteri. 
Setelah 6 bulan berlalu, mereka ni dah besar pun, dan dah jadi anak dara sunti. InsyaAllah, aku akan kembirikan budak-budak ni dan inginkan dorang sihat dan gurau-gurau sampai bila-bila.Sekarang ni family aku dah bertambah lagi kepada 4 ekor anak kucing lagi dan jumlah yg ada kat rumah tu lebih kurang 9 ekor kucing termasuk mama,okin dan noneng.

Rumah terbuka Ratna






Terima kasih kepada Ratna sebab sudi menerima kedatangan kami ke teratak beliau di Bukit Mas, terima kasih sebab sudi buat open house. Sate, roti jala,pizza semua sedap. InsyaAllah kalau ada rezeki lebih leh jemput kami lagi.

Isnin, 27 Ogos 2012

Amerika hormat Eid Mubarak Syawal




Amerika sering kali di anggap bersikap buruk terhadap penganut agama Islam, namun negara itu tetap menghormati Syawal dengan menyalakan lampu hijau pada bangunan Empire State. Lihat laman sosial facebook Empire State Building

Gereja St Peter dari Carolina juga mengucapkan Eid Mubarak dan ini amat mengagumkan. Di harap makin ramai Western akan menganut agama kita yg suci ini.


p/s : info di ambil dari http://www.mijamedia.com

Jom Solat


Gambar ni aku ambil pada hari raya pertama ketika memasuki jalan menuju ke rumah adik ipar aku di Klang. Terus teruja utk ambil dan dijadikan ingatan bersama. Adakah kita bersedia utk MATI?? 
Jom SOLAT sebab
1) Solat bukan kerja part time
2) Solat bukan buat some time
3) Solat bukan buat-buat no time

Dan sebab SOLAT
1) Kita mesti buat Full Time
2) Kita mesti buat On Time
3) Kita mesti buat Overtime

SEBAB KENAPA SOLAT??SEBABNYA MATI/DEAD/DIE ANYTIME...tak takut ker??